Utorak, 16. Aprila 2019.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: nap.ba16. Aprila. 2019. Bosna i Hercegovina
Slovenski predsjednik Borut Pahor u Sarajevu

Slovenski predsjednik Borut Pahor boravi u Sarajevu, a danas će se susresti sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem.

Pahor je u Sarajevo stigao kako bi prisustvovao Sarajevo Business Forumu koji se održava od 17. do 19. aprila. Slovenski predsjednik i prošle godine bio je jedan od govornika na SBF-u navodeći da BiH ne može ostati dugo izvan Evropske unije jer bi to predstavljalo sigurnosni izazov za zemlju i region.

Na poziv Mreže mladih Jugoistočne Evrope (SEEYN) i Inkubatora društvenih inovacija „MUNJA”, predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor danas u 18 sati održat će dijalog sa predstavnicima mladih i organizacija koje rade sa mladima na temu “Perspektiva mladih i zajednička suradnja u BiH”. Učesnici će podijeliti sa predsjednikom Pahorom svoja iskustva i sliku o životu u post-konfliktnoj državi i govoriti o kreiranju nove vizije i perspektive zajednog života u BiH. Fokus će biti na uticaju obrazovanja na stavove mladih, na političkoj odgovornosti za izrečeno u javnom prostoru, kako kreirati prostor u kojem će mladi biti zapošljivi i imati normalan život, te kako kroz suradnju i društvene inovacije stvarati mir i sinergiju između različitih naroda za zemlju koja treba imati svijetlu budućnost za nove generacije.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision