Četvrtak, 24. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 25° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba24. Januar. 2019. Sport
Sportski savez BiH večeras bira najbolje sportiste
Sportski savez Bosne i Hercegovine organizirat će danas u Narodnom pozorištu u Sarajevu 74. manifestaciju Izbora sportiste i sportske ekipe za 2018. godinu u Bosni i Hercegovini. Biraju se najbolji u 13 kategorija, a ovogodišnja manifestacija je bogatija za dvije kategorije – fudbaler i košarkaš godine.

Bit će izabrani: najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa, najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, nagrada za vrhunski rezultat, nagrada fudbaler godine, nagrada košarkaš godine i nagrada najbolji šahista “Nusret Čaušević”.

Bit će dodijeljena i posebno priznanje “Mirza Delibašić”, nagrada za životno djelo, za fair play, nagrada ambasador sporta, nagrada za naučno-istraživački rad, publicistički rad, odnosno novinarsku djelatnost, priznanje za sportske nade te specijalna nagrada.

Predsjednik Organizacionog odbora Vlatko Glavaš naglašava da su sportisti najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine i da im se Sportski savez na ovaj način želi zahvaliti.

“Ovaj izbor je stimulans za sportiste koji su u prošloj godini postigli zapažene rezultate. Oni očekuju da im se u konačnici institucije, kao što je ova naša, zahvale. Ovaj savez je 2001. godine proglasio Mirzu Delibašića sportašem godine i mi smo ponosni na tu činjenicu”, rekao je predsjednik Sportskog saveza u Bosni i Hercegovini Branislav Crnogorac.

Izbor najboljih tradicionalno se vrši na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u Bosni i Hercegovini, a na osnovu kriterija žiri je sačinio liste kandidata koji su ušli u najuži izbor.

Za izbor sportiste i sportske ekipe za najuspješnijeg sportistu mogu se predložiti pojedinci i ekipe koji su u 2017. godini postigli najznačajnije rezultate u nacionalnom prvenstvu i međunarodnim i svjetskim takmičenjima, koje je organizovao Međunarodni olimpijski komitet ili svjetske i evropske sportske federacije.

Manifestacija počinje u 19 sati i 30 minuta.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision