Ponedjeljak, 30. Septembar 2019.
Unsko-sanski kanton 0° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: cazin.net30. Septembar. 2019. USK
Sportski savez USK: U školama više promovirati odbojku, rukomet, košarku

Na sjednici UO Sportskog saveza je rečeno da iako imaju pomoć vlasti USK-a, u sport je potrebno još više ulaganja u smislu infrastrukture, ali i stručnosti svih oni koji sudjeluju u krajiškom sportskom životu.

„Jedan od načina je formiranje odjeljenja unutar Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta koji ne bi ovisio o eventualnim političkim previranjima u USK-a. Sport je previše široka i kompleksna oblast, da bi se sa sve tri oblasti bavili isti ljudi“-kaže Emir Dautović, predsjednik SS USK.

Tokom sjednice je primjećeno da se mnogo djece bavi nogometom, pa su ostali loptački sportovi poput košarke, rukometa i odbojke izgubili na popularnosti. Stoga se mora način da se ovi sportovi približe školarcima, a u tome najviše roditeljima i djeci mogu pomoći nastavnici fiziškog obrazovanja i treneri.

„Dobra volja i istinska namjera svih nas koji smo u sportu, te naravno nastavnika fizičkog obrazovanja, trenera i pedagoga, to je potrebno za uspješno bavljenje sportom“, kaže Admir Sijamhodžić, predsjednik Sportskog saveza općine Bužim. Dodaje da je prvenstveno djeci potrebno prenijeti ljubav prema sportu, a onda ukoliko se primjeti talent za određeni sport kod djeteta,potrebno je to dijete kanalisati i pomoći mu da ostvari što bolje rezultate.

Na području općine Bužim postoji 25 sportskih kolektiva, većina ih je nogometnih, ali ima i košarkaških, rukometnih i odbojkaških klubova. Zastupljeni su i sportovi poput skijanja, gimnastike, plivanja, te borbenih sportova, dodaje Sijamhodžić.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision