Utorak, 10. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 13° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba10. Septembra. 2019. USK
“Srce za djecu” u Bihaću: Kampanja Zlatni septembar

Predstavnici udrženja Srce za djecu koja boluju od raka bili su u Bihaću u okviru kampanje Zlatni septembar. Na gradskom trgu, mladi koji su u borbi sa rakom izišli kao pobjednici i roditelji djece koja boluju od raka pravili su zlatne vrpce da skrenu pozornost i pruže podršku svima koji se suočavaju s istim problemom.

Septembar je mjesec podizanja svijesti o kanceru koji se obilježava na globalnom nivou, a Bosna i Hercegovina se pridružila toj globalnoj kampanji.

FIKRET KUBAT, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“

Mi smo već prvog septembra osvijetliji Sarajevsku vijećnicu i most u Mostaru i otvorili kampanju, evo danas smo u Bihaću i želimo da komuniciramo sa našim sugrađanima da razgovaramo da rak nije kraj, da rak nije bauk, da je on izlječiv.

Na gradskom trgu, roditelji oboljele djece su se pridružili onima koji su iz teške bitke sa rakom izišli kao pobjednici. Zajedno su imali misiju da sa zlatnim vrpcama pruže podršku onima koji se suočavaju ili su se već suočili sa ovom opakom bolešću.

AMILA DUDO

Prvenstveno naša misija je da budemo podrška djeci i roditeljima koji se danas nalaze u sličnoj ili istoj situaciji, mislim kad nas vide da je to dovoljno.

AIDA LEPUZANOVIĆ, majka oboljelog dječaka

Ovaj današnji dan za mene ima posebno značenje zato što je baš u našem kantonu i drago mi je da se zna i vidi da narod vidi o čemu se sve radi u životu.

Podrška roditeljskoj kući nije izostajala ni od Vlade Unsko-sanskog kantona.

MUSTAFA RUŽNIĆ, premijer USK

Postoje ovako dobri ljudi , postoji ova roditeljska kuća i postojimo svi mi koji smo na ispitu – svi načelnici, gradončelnici, premijeri i sve vlade jesmo li spremni pomoći i podržati u svakom pogledu.

Svi koji su u prilici da budu podrška onima koji imaju bolesnu djecu, ne trebaju se ustručavati, jer svaka lijepa gesta može na dječije lice staviti osmijeh, koji je uistinu neprocjenjiv.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision