Nedjelja, 27. Januara 2019.
Unsko-sanski kanton 11° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Januara. 2019. USK
Sud odredio pritvor direktorici bihaćkog Doma zdravlja, pomoćnici priznali krivicu
“Sud je uvažio zahtjeve Tužilaštva i odredio mjesec dana pritvora osumnjičenoj u KPZ ‘Luke’ u Bihaću'”, kazao nam je tužilac Adnan Tulić.

Tužilaštvo tereti Kasumović Softić da je u toku 2018. i početkom 2019. godine omogućila nezakonito zapošljavanje više od 30 osoba u bihaćkom Domu zdravlja te, uz pomoć dvoje posrednika, zahtijevala i primala novčani dar u vrijednosti od 6.000 do 8.000 KM.

“Pored toga, uspjeli smo dokumentovati i 12 slučajeva u kojima su osobe, posredstvom drugoosumnjičenih, dale novac direktorici Kasumović Softić u vrijednosti od 6.000 do 8.000 KM za zapošljavanje u Domu zdravlja, međutim do realizacije tih zapošljavanja nije došlo. Tačnije, to se trebalo desiti u narednom periodu, no te radnje spriječene su upravo akcijom Tužilaštva i FUP-a”, objasnio nam je Tulić.

Dvoje zaposlenika bihaćkog Doma zdravlja Adnan i Nermana Lipovača bili su pomagači direktorici u navedenim koruptivnim radnjama. Oni su, kako nam je potvrdio Tulić, u cjelosti priznali izvršenje krivičnih djela, te im je Općinski sud odredio mjere zabrane obavljanja službene dužnosti i sastajanja sa svjedocima.

“Očekujemo da ćemo u narednih mjesec dana, s obzirom na veliki broj počinjenih krivičnih djela, završiti cjelokupan proces i podići optužnicu”, istakao je Tulić, dodavši da rad na ovom predmetu vodi tužilački tim Tužilaštva USK.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision