Nedjelja, 27. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba27. Januar. 2019. USK
Sud odredio pritvor direktorici bihaćkog Doma zdravlja, pomoćnici priznali krivicu
“Sud je uvažio zahtjeve Tužilaštva i odredio mjesec dana pritvora osumnjičenoj u KPZ ‘Luke’ u Bihaću'”, kazao nam je tužilac Adnan Tulić.

Tužilaštvo tereti Kasumović Softić da je u toku 2018. i početkom 2019. godine omogućila nezakonito zapošljavanje više od 30 osoba u bihaćkom Domu zdravlja te, uz pomoć dvoje posrednika, zahtijevala i primala novčani dar u vrijednosti od 6.000 do 8.000 KM.

“Pored toga, uspjeli smo dokumentovati i 12 slučajeva u kojima su osobe, posredstvom drugoosumnjičenih, dale novac direktorici Kasumović Softić u vrijednosti od 6.000 do 8.000 KM za zapošljavanje u Domu zdravlja, međutim do realizacije tih zapošljavanja nije došlo. Tačnije, to se trebalo desiti u narednom periodu, no te radnje spriječene su upravo akcijom Tužilaštva i FUP-a”, objasnio nam je Tulić.

Dvoje zaposlenika bihaćkog Doma zdravlja Adnan i Nermana Lipovača bili su pomagači direktorici u navedenim koruptivnim radnjama. Oni su, kako nam je potvrdio Tulić, u cjelosti priznali izvršenje krivičnih djela, te im je Općinski sud odredio mjere zabrane obavljanja službene dužnosti i sastajanja sa svjedocima.

“Očekujemo da ćemo u narednih mjesec dana, s obzirom na veliki broj počinjenih krivičnih djela, završiti cjelokupan proces i podići optužnicu”, istakao je Tulić, dodavši da rad na ovom predmetu vodi tužilački tim Tužilaštva USK.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision