Ponedjeljak, 12. Avgusta 2019.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: rtvusk12. Avgusta. 2019. USK
Turistička sezona grada Bihaća: U TZ zadovoljni efektima

U Turističkoj zajednici Grada Bihaća zadovoljni su dosadašnjim tokom sezone. S obzirom na to da ljetu još nije kraj, ovih dana očekuju priliv većeg broja turista, mada su zadovoljni i dosadašnjim posjetama. U strukturi gostiju najviše ih je iz arapskih zemalja, a najposjećenije destinacije su NP Una i kulturno – historijske znamenitosti grada…

Špica je turističke sezone u Bihaću i gotovo svi kapaciteti su popunjeni. Turista ima iz svih krajeva svijeta i Evrope, mada dominiraju gosti iz arapskih zemalja. Preciznih brojki, s obzirom na to da je sredina ljeta, nema ali se one mjere hiljadama.

Nacionalni park Una i dalje je u središtu interesa turista, no zabave ne manjka niti u gradu. Brojna su dešavanja od Bihaćkog ljeta, preko gostovanja poznatih estradnih zvijezda do Una regate. Dalo je to Bihaću prepoznatljiv turistički štih, a zasluge, pored brojnih, pripadaju i turističkoj zajednici koja će tek ovih dana profunkcionisati u pravom smislu.

Iako je sezona bolja od prošlogodišnje, problema ima. Polako se prevazilaze oni s migrantima, ali ostaju stari poput naplate boravišne takse. O tome i ostalim, u TZ Bihać smatraju, bilo bi dobro razgovarati za okruglim stolom koji bi okupio ljude koji žive i zarađuju od turizma. Od sljedeće sezone očekuje se još više, pogotovo od novog kantonalnog Zakona o turizmu koji će omogućiti turističkim zajednicama finansijsku neovisnost.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision