Nedjelja, 14. Septembar 2014.
Unsko-sanski kanton 0° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Septembar. 2014. Region, Vijest dana, Vijesti
U Hrvatskoj anagažirana vojska – Kritično u Sisku – Slovenija: Mnoštvo objekata pod vodom, rijeke stagniraju

Poplave širom Hrvatske. Kroz Karlovac je sinoć prošao vrh vodenog vala. Rekordni vodostaji Korane i Kupe ondje su na noge dignuli sve raspoložive snage – građane, vojsku, dobrovoljce.

Korana je dosegnula svoj rekord od 845 centimetara, a najviši vodostaj Kupe od 844 bio je u jedan sat nakon ponoći. Sada su u blagom opadanju. Najviše problema bilo je u gradskom naselju Dubovac gdje je obrambeni zid popustio na nekoliko mjesta, pa je voda počela nadirati, no ubrzanim slaganjem vreća uspjele su se zakrpati rupe.

karlovac.poplaveStanovništu pomaže i Hrvatska vojska. Angažirano je ukupno 700 pripadnika Oružanih snaga. 450 ih je u Sisačko-moslavačkoj županiji, 150 u Karlovačkoj i 100 u Požeško-slavonskoj županiji. U Sisku je sve spremno za evakuaciju, jer se u naredna 24 časa očekuje da se u ovom gradu spoje dva velika vodena talasa koja dolaze rijekama Savom i Kupom. Zamjenik župana Zdenko Vahovec rekao je da su pripremljeni planovi za evakuaciju ljudi i stoke, ukoliko bude potrebno.

Zbog jakih kiša s poplavama, osobito u centralnim i istočnim dijelovima zemlje, u Sloveniji je u subotu i nedjelju pod vodom bilo oko tisuću objekata, a zbog razmočena tla aktivirano je više od 240 klizišta, objavila je slovenska služba za zaštitu i spašavanje. Jedna je osoba umrla, a za drugom iz vozila koje je u rijeku povukla nabujala voda još se traga. Zbog poplava je bilo evakuirano 17 osoba.

Vodostaji rijeka danas stagniraju, ali je proglašen “crveni” alarm opasnosti u slijevu rijeke Krke čiji pritoci i danas rastu, dok se stanje uz obale Drave i Mure smiruje.

Zbog klizišta, ulegnutog kolovoza ili vode koja se s obala rijeka izlijeva na ceste još je izvan prometa velik broj magistralnih i lokalnih cesta u istočnom dijelu zemlje.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision