Srijeda, 30. Januara 2019.
Unsko-sanski kanton 11° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Januara. 2019. Sport
U susret EYOF-u: Konvoj džipova kreće po olimpijski plamen u Rim
Predstavnici automobilskog brenda “Jeep” najavili su da će konvoj njihovih automobila danas iz Sarajeva krenuti u Rim po olimpijski plamen koji će donijeti na stadion “Asim Ferhatović Hase”, gdje će 10. februara svečano biti otvoren zimski Evropski omladinski olimpijski festival “EYOF 2019”.

Brend “Jeep” je dijamantski sponzor EYOF-a 2019, a marketing menadžer ove kompanije Aleksandar Stijaković je rekao da bi konvoj “džipova” u Rim trebalo da stigne u četvrtak, 31. januara, gdje će na zvaničnoj ceremoniji gradonačelnik italijanske prijestonice i predstavnici Olimpijskog pokreta predati plamen delegaciji EYOF-a 2019, nakon čega će konvoj krenuti nazad za Sarajevo.

“Veoma nam je drago što je “Jeep” brend koji će plamen donijeti u Sarajevo, posebno iz razloga što smo mi fokusirani na ovaj pogon. Istakao bih da su Jahorina i Bjelašnica prirodno okruženje `džipa` i smatram da se tamo najbolje pokazao”, izjavio je Stijaković.

Prema njegovim riječima, tokom putovanja biće napravljena i reportaža o putu olimpijskog plamena od Rima do Sarajeva.

“Očekujemo da će konvoj tokom svog puta privući dosta pažnje, te da će i građani primijetiti da promovišemo sportski duh i avanturizam među mladima i mislim da su “Jeep” i EYOF za to idealna kombinacija”, naveo je Stijaković.

Na EYOF-u 2019, koji će biti održan od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, učestvovaće sportisti iz 46 zemalja, a prijavljeno je 1.086 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision