Utorak, 10. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: rts.rs10. Septembra. 2019. Zanimljivosti
Udala se za drvo!

Majka dvoje djece iz Velike Britanije, 34-godišnja Kejt Kaningam, „ušla je u bračne vode“ sa jednim drvetom, promjeniće i prezime. Porodica i prijatelji prisustvovali su ceremoniji „sklapanja braka“ između Kejt i drveta, u parku u Merzisajdu, na sjeverozapadu Engleske. 

Ekološka aktivistkinja iz Melinga rekla je za Liverpul eho da planira da promjeni prezime i da će se sada zvati Kejt Rouz Elder.

„Moj dečko podržava moju odluku, čak mi je pomogao da pripremim sve za ceremoniju vjenčanja“, rekla je Kejt dan prije velikog događaja.

„Mom starijem sinu je u početku bio neprijatno kada sam mu rekla da ću to uraditi, ali je ipak odlučio da dođe na ceremoniju. Mnogo mu je značilo što je prisutan“, dodala je Kejt.

O danu vjenčanja, prije kojeg je organizovala i djevojačko veče, mlada ima samo lijepe riječi.

„I moj otac mi je pružao veliku podršku. Kombijem je pomagao da se organizuje sve za veliki dan. U početku je to bila samo ideja, ali došao je dan kada sam je i ostvarila, bio je to lijep dan, divan dan za našu zajednicu“, ispričala je Kejt.

Inače, stanovnici sela Melinga i oklonih mjesta u Merzisajdu učestvuju u kampanji za borbu protiv izgradnje nove obilaznice dužine tri kilometra kroz dolinu Rimrouz, piše mirror.co.uk.

Obilaznica se gradi kako bi se rasteretio saobraćaj u luci Liverpul.

„Moja mama je umrla od napada astme, a i ja patim od bolesti pluća. Plan da se priroda preplavi buldožerima i da se napravi put nema smisla i predstavlja napad na naše zdravlje. U našem kraju zagađenost prirode je već na visokom nivou. Treba tražiti rješenje za to stanje, a ne raditi na njegovom pogoršanju“, zaključila je Kejt.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision