Srijeda, 3. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba3. Jula. 2019. Bosna i Hercegovina
Udruženje poslodavaca FBiH od federalne Vlade traži rasterećenje privrede

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine pozvalo je Vladu Federacije BiH da u što skorijem roku realizuje „Inicijativu 20+5+6″, koja za cilj ima rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta.

Riječ je inicijativi koja obuhvata o pet hitnih izmjena zakona, o prijedlozima dvadeset novih i još šest inicijativa koje je Udruženje poslodavaca uputilo Vladi Federacije BiH i Federalnom parlamentu sa ciljem rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

Ova inicijativa dobila je podršku na sjednici Predstavničkog doma održanoj u aprilu ove godine. Vlada Federacije BiH tada je zadužena da u roku od 60 dana u parlamentarnu proceduru uputi prijedloge zakona. Takođe, bilo je dogovoreno da bude održana sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH, međutim, 82 dana kasnije, ovi zaključci nisu implementirani.

Udruženje poslodavaca FBiH pozvalo je Vladu FBiH da to učini u što skorijem roku jer bi ove izmjene značile poboljšanje ne samo za poslodavce nego i za radnike i samu državu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision