Utorak, 18. Juni 2019.
Unsko-sanski kanton 6° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba18. Juni. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Usaglašavanje dnevnog reda hitne sjednice Parlamenta BiH

Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održaće sjednicu na kojoj bi rukovodstvo ovog doma kao komisija trebalo da usaglasi prijedlog dnevnog reda 2. hitne sjednice Predstavničkog doma koja je prekinuta 14. juna jer nije bilo dovoljno poslanika iz Republike Srpske za usvajanje dnevnog reda.

Sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma, na čijem su dnevnom redu bile dvije tačke: aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH sa akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije i informacija Savjeta ministara o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH sa osvrtom na aktuelnu bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona, tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Na dnevnom redu sjednice Kolegijuma Predstavničkog doma je i zahtjev prvog zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma Denisa Zvizdića za okončanje procesa imenovanja svih parlamentarnih komisija s ciljem punog funkcionisanja Predstavničkog doma.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision