Nedjelja, 14. Septembar 2014.
Unsko-sanski kanton 6° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Septembar. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, USK, Vijesti
USK: RIJEKE SE POVLAČE U KORITA, MJEŠTANI RADE NA SANACIJI – Na području Prijedora zaplavljeno oko 250 objekata

Prema podacima Uprave civilne zaštite Unsko-sanskog kantona stanje na ovom području, nakon obilnih kiša koje su izazvale vodene bujice se stabilizuje. Na području općine Bihać nema većih promjena na poplavljenim područjima, a vodostaj rijeke Une sinoć i danas iznosi 116 cm. Na poplavljenim područjima općine Cazin, kako navode u Kantonalnoj upravi civilne zaštite, situacija je danas nešto povoljnija u odnosu na jučer. Voda se povlači iz poplavljenih domova, a mještani rade na sanaciji objekata i čišćenju.

“Zbog aktiviranja klizišta u mjestu Puškari, saobraća se jednom trakom. Most u mjestu Rajak za mjesnu zajednicu Mutnik neprohodan je zbog oštećenja, a vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite, uposlenici javnih preduzeća, su u stanju pripravnosti”, saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite. Na području općine Bosanska Krupa, prema posljednjim mjerenjima, vodostaj rijeke Une iznosio je 270 cm i u blagom je opadanju. Vodostaj rijeke Sane na području općine Ključ je također opada i voda se povlači u svoje korito. Vodostaji Sane na području Sanskog Mosta su nakon višesatnog stagniranja, prema podacima Kantonalne uprave civilne zaštite, u opadanju. Pritoke su u svojim koritima i nema poplava niti oborinskih voda koje bi ugrozile stambene objekte ili poljoprivredno zemljište.

10700256_902383086457577_6187596317297644470_oTrenutno je, kako navode u Kantonalnoj upravi civilne zaštite još uvijek su aktivne podzemne vode, posebno prilikom opadanja rijeke Sane i pritoka.

Usljed obilnih padavina koje su prethodnih dana pogodile područje Unsko-sanskog kantona, došlo je do zamućenja pitke vode, stoga iz Kantonalne uprave Civilne zaštite upozoravaju stanovništvo koje se snabdijeva sa izvorišta Klokot, Privilica, Trebljenik, Ostrovica i Toplica da prokuhavaju vodu prije upotrebe.

Magistralni i regionalni putevi na području ovog Kantona su prohodni i saobraćaj se odvija bez zastoja i vanrednih ograničenja.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision