Ponedjeljak, 14. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 21° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba14. Januar. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Vijeće ministara BiH sutra o nacionalnom programu za NATO
Ovaj prijedlog skinut je sa dnevnog reda sjednice Vijeća ministara održane 27. decembra.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je tada da su prilikom utvrđivanja dnevnog reda sjednice ministar vansjkih poslova BiH Igor Crnadak i on bili za to da ova tačka bude skinuta i da se o njoj ne raspravlja.

Kao razlog zbog kojeg je bio protiv toga da Vijeće ministara razmatra prijedlog godišnjeg nacionalnog programa, on je naveo da nisu ispunjeni formalno-pravni uslovi da se ova tačka uopšte nađe na dnevnom redu budući da Komisija za NATO integracije BiH nije završila svoj posao.

Sjednica Komisije za NATO integracioni proces BiH, zakazana za 20. decembar, nije održana zbog nedostataka kvoruma, nakon što su na sastanku zvaničnika Republike Srpske kod predsjednika Željke Cvijanović srpski članovi Komisije pozvani da ne učestvuju u njenom radu.

Vijeće ministara trebalo bi da razmatra i Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora.

Na dnevnom redu sjednice je informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Pred ministrima će se naći treći izvještaj monitoringa sprovođenja Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019. i Akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019.

Sjednica će biti održana u 10.30 sati.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision