Subota, 14. Septembar 2019.
Unsko-sanski kanton 9° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: rtvusk.ba14. Septembar. 2019. Izdvojeno, USK
Vlada traži početak nastave, Sindikati o odluci na današnjoj sjednici, a roditelji i učenici na čekanju

Općinski sud u Bihaću jučer je donio privremenu mjeru i za Sindikat srednjeg obrazovanja  kojom se nalaže da ovaj Sindikat omogući neometano obavljanje nastave u svim srednjim školama u Kantonu.

Iz Sindikata osnovnog obrazovanja doznajemo da je njihov advokatski tim Općinskom sudu uputio odgovor na ranije donesenu privremenu mjeru. Sa druge strane Vlada USK na jučerašnjoj  sjednici donijela je četiri zaključka, a jednim od njih zaduženo je Ministarstvo obrazovanja da uputi dopis svim direktorima  škola u USK u kojem se nalaže omogućavanje početka nastave u ponedjeljak 16. septembra ove godine. Uz ovo najavljeno je pripremanje krivične prijave protiv Hadžić Zehre, predsjednice Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja zbog nepoštivanja odluke Suda.

Dok roditelji i učenici sa nestrpljenjem očekuju informaciju kada će početi nastava, situacija između Sindikata obrazovanja i Vlade USK sve više se zaoštrava, a o postizanju dogovora teško je govoriti. U Sindikatu kažu da su zatečeni ovakvim postupcima Vlade, a odluku o tome šta i kako dalje donijet će na današnjoj sjednici

 

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision