Petak, 18. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: vijesti.ba18. Januar. 2019. Izdvojeno, USK
Vlada USK isplatila 685. 000 KM poticaja poljoprivrednim proizvođačima

Na prvom ovogodišnjem sastanku predstavnika Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) i poljoprivrednih proizvođača potvrđena je današnja isplata od 685.000 KM poticajnih sredstava, te da će sami proizvođači učestvovati u izradi nove strategije razvoja poljoprivrede u ovom kantonu.

-Izuzetno smo zadovoljni, jer ćemo napokon i mi učestvovati u samoj izradi planske strategije razvoja, podrške i ulaganja u razvoj poljoprivrede. Uplaćena su nam i poticajna sredstva za malinu, te okvirno dogovoreni rokovi za naredne uplate – rekao je predsjednik Saveza proizvođača jagodičastog voća i povrća USK Emir Mahmutović.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK Sulejman Kulenović istakao je kako je današnjom isplatom poticajnih sredstava i samim sastankom najavljen jedan novi pristup i odnos prema poljoprivrednicima.

-Već smo prebacili 685.000 KM i time najavili da ćemo se u budućnosti maksimalno truditi da se držimo dogovorenih rokova. Pokušat ćemo i dalje ići s redovnim isplatama, kako bi našim poljoprivrednicima isplatili sve što im treba prije samih poljoprivrednih radova – dodao je Kulenović.

U izradi novog strateškog plana učestvovat će i profesorica na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću i skupštinska zastupnica Vildana Alibabić.

-Uvodimo novu praksu u planiranje naše poljoprivrede, samim tim što ozbiljno razgovaramo s poljoprivrednicima o njihovim potrebama. Ove ćemo godine zajednički tražiti rješenja da premostimo određene probleme i dugove, a kasnije izraditi petogodišnju strategiju, po kojoj ćemo raditi već od 2020. godine – rekla je Alibabić.

Kantonalni premijer Mustafa Ružnić napomenuo je kako je ovo samo prvi u nizu ovogodišnjih sastanaka, na kojima će se insistirati na partnerskom odnosu i zajedničkom djelovanju.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision