Srijeda, 10. Aprila 2019.
Unsko-sanski kanton -3° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: krupljani.ba10. Aprila. 2019. USK
Vrijedna donacija Kantonalnoj bolnici Bihać iz SAD-a u vrijednosti od 110.000 KM
Humanitarna organizacija LDS iz Sjedinjenih Američkih Država donirala je Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću i školama na području Unsko-sanskog kantona (USK) oftalmološku i neophodnu opremu, vrijednu oko 110.000 KM.

 

Premijer Kantona, Mustafa Ružnić, i direktor KB Bihać, Hajrudin Havić, te ministri obrazovanja i zdravstva, Damir Omerdić i Nermina Ćemalović, zahvalili su donatorima na ovoj vrijednoj donaciji koju su u četvrtak, 4. aprila, predali Kantonalnoj bolnici.

“Ovo je značajna donacija, a krajnji je cilj na vrijeme uočiti probleme s vidom kod školske djece. Drago mi je vidjeti da postoji kvalitetna koordinacija među kantonalnim insititucijama u realizaciji projekata od značaja. I ovdje je riječ o projektu koji je realiziralo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, uz podršku Ministarstva zdravstva i Kantonalne bolnice u Bihaću, a koja će sa doniranom opremom opremiti još nekoliko ambulanti i omogućiti kvalitetnu kontrolu, omogućiti pravovremenu dijagnozu i liječenje djece koja trebaju liječenje vida”, istakao je premijer USK-a.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision