Četvrtak, 18. April 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba18. April. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
VSTS o Godišnjem izvještaju za 2018.

Dvodnevna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovne, na kojoj bi, kako je planirano, trebalo da bude razmatran Godišnji izvještaj VSTS-a BiH za 2018. godinu, te donesena odluka o početku procesa izrade srednjoročnog plana rada ovog regulatornog tijela za period 2020–2022. godine, počinje danas u Sarajevu.

Kako je najavljeno, dvije tačke predloženog dnevnog reda odnose se na transparentnost disciplinskih postupaka, odnosno na Informaciju o radu Kancelarije disciplinskog tužioca za prvi kvartal 2019. godine.

Istovremeno, članovi VSTS-a bi se trebali očitovati i u vezi s angažmanom međunarodnog stručnog savjetnika za analizu “vladavine prava” i praćenje suđenja u okviru projekta „Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana“ – IPA 2017.

Na dnevnom redu su i Izmjene i dopune Uputstva za izradu planova za rješavanje predmeta ratnih zločina u tužilaštvima (Projekat “Unapređenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH”).

Prijedlogom dnevnog reda predviđeno je razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku FBiH.

VSTS će se izjasniti i u vezi s organizacijom konferencije pod nazivom “Kvalitet u pravosuđu” u okviru Projekta unapređenja kvaliteta u pravosuđu.

Između ostalog, planirano je razmatranje zaključka Radne grupe za unapređenje procesuiranja predmeta stečaja i likvidacije – inicijative za slanje urgencije za usvajanje novog Zakona o stečaju FBiH, kao i Informacije o komunalnim predmetima za 2018. godinu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision