Četvrtak, 24. Januar 2019.
Unsko-sanski kanton 21° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: bhrt.ba24. Januar. 2019. Bosna i Hercegovina
VSTVBiH: Imenovni nosioci pravosudnih funkcija
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) drugog dana sjednice, koja je počela jučer u Sarajevu, donijelo je odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Republike Srpske imenovani su: Avdo Kadrić, na poziciju sudije Osnovnog suda u Tesliću; Sanja Salčić-Sabljica, na poziciju sudije Osnovnog suda u Sokocu; Sandro Nalić, na poziciju sudije Osnovnog suda u Višegradu i Dejana Ilić, na poziciju dodatnog sudije Osnovnog suda u Gradišci.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Pri imenovanju, VSTVBiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 1. marta ove godine, saopćeno je iz VSTV-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision