Ponedjeljak, 28. Januara 2019.
Unsko-sanski kanton 4° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Januara. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Za danas pozvani delegati Kluba Bošnjaka parlamenta FBiH na konsultacije
Dopredsjedavajući Doma naroda Federalnog parlamenta Jasenko Tufekčić pozvao je delegate iz Kluba Bošnjaka na konsultativni sastanak o tome kako riješiti krizu nastalu zbog toga što još nije okončano formiranje zakonodavne vlasti na nivou Federacije BiH.

Tufekčić je izjavio da će se konsultacije odnositi na eventualno zakazivanje vanredne sjednice Doma naroda radi usvajanja budžeta Federacije BiH za ovu godinu, kako bi bila omogućena isplata penzija i svih drugih davanja budžetskim korisnicima. Istovremeno je riječ i o odobravanju finansijskih planova vanbudžetskih fondova.

Federalni budžet za 2019. godinu odobrio je na sjednici 9. januara Predstavnički dom Federalnog parlamenta, ali ne može stupiti na snagu ako ga ne odobre oba doma.

Za razliku od Predstavničkog, novi, postizborni saziv Doma naroda još nije formiran, ali dopredsjedavajući Tufekčić smatra da je dosadašnji saziv apsolutno legitiman za donošenje odluka do konstituisanja novog.

Stoga se Klub delegata Bošnjaka želi uključiti u rješavanje novonastale krize, kazao je Tufekčić, kako penzioneri, invalidi i svi drugi budžetski korisnici ne bi ostali bez primanja, budući da budžet treba potvrditi do 31. januara.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision