Četvrtak, 10. Oktobar 2019.
Unsko-sanski kanton 5° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: uskinfo10. Oktobar. 2019. USK
ZAMJENIK KOMANDANTA NATO-A U BIH BORAVIO U BIHAĆU, SASTAO SE SA PREMIJEROM USK-A – TEMA: MIGRANTI!

Delegacija NATO štaba u BiH, predvođena zamjenikom komandanta Mortalom Henriksonom, boravila je u radnoj posjeti Bihaću.

Na sastanku sa Mustafom Ružnićem, premijerom USK, razgovarano je o suradnji Oružanih snaga sa lokalnim i kantonalnim vlastima, stanju privrede, budžeta i kriminaliteta u ovom dijelu BiH, te neizostavno o migrantskoj krizi s kojom se USK suočava dvije godine. S tim u vezi premijer Ružnić je naglasio da institucije vlasti BiH i dalje ne rade svoj posao i podcrtao da nijedan zaključak, koji je usvojen na sastanku u Briselu u julu ove godine, nije ispoštovan što rezultira sve težom situacijom kada je u pitanju broj migranata koji je odavno premašio kapacitete i mogućnosti USK.

I dalje ostajem pri tome da mi nemamo migrantsku krizu nego krizu institucija u ovoj zemlji. Ni nakon dvije godine mi nemamo strategiju, nemamo potpunu koordinaciju učesnika u procesu i jednostavno institucije zemlje koje su nadležne za upravljanje migracijama ne poduzimaju mjere i odgovornosti naglasio je Mustafa Ružnić, premijer USK.

Za mene je ovo bila značajna posjeta jer sam se bolje upoznao sa stanjem u ovom kantonu i svakako informacije koje sam dobio moći ću koristiti i dijeliti za ljudima s kojima se budem susretao u Sarajevu gdje ostvarujemo suradnju sa institucijama na nivou države ali svakako i sa drugim međunarodnim organizacijama, kazao je novinarima Mortal Henrikson zamjenik komandanta NATO štaba u BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision