Nedjelja, 7. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: klix.ba7. Jula. 2019. USK
Započela izgradnja testne avionske piste u Bihaću
Sredstva je osigurala Vlada FBiH putem transfera javnim preduzećima za unapređenje avioprometa.

Metoda izgradnje dijela piste u dužini do 300 metara se primjenjuje radi potrebnih ispitivanja i dokazivanja stabilnosti isprojektovane piste, a koja ostaje i koristi se prilikom dalje izgradnje staze, prenosi Krajina.ba.

Kooperantska firma je započela radove bušenja, miniranja, drobljenja, utovara i prevoza materijala, te će radove vršiti u dvije smjene i za vrijeme vikenda kako bi ispoštovali rok za završetak priprema i početak izgradnje.

“To su sredstva na godišnjem nivou za unapređenje avio-prometa u BiH, kojima ćemo ove godine krenuti s gradnjom uzletno-sletne piste. U 2019. godini ćemo realizirati još nekoliko manjih infrastrukturnih projekata, te nastaviti s otkupom zemljišta koje je potrebno za izgradnju aerodromskog kompleksa”, rekao je u maju ove godine direktor JP Aerodrom Bihać Elvedin Sedić.

Tada je na sastanku spomenuta i procjena ukupnih financijskih ulaganja za završetak izgradnje aerodroma u Bihaću, koja iznosi oko 100 milona maraka sa svim infrastrukturnim radnjama i putnim povezivanjima.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision