Utorak, 23. April 2019.
Unsko-sanski kanton 1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

Izvor vijesti: tanjug.rs23. April. 2019. Svijet
Zelenski traži krivca za rat u Donbasu

Krivci za rat u Donbasu će biti kažnjeni, napisao je na svom blogu na portalu “Obozrevatelj” član izbornog tima Vladimira Zelenskog Ivan Aparšin.

Prema riječima pristalica Vladimira Zelenskog, kažnjavanje krivaca za rat je predviđeno programom nove ukrajinske vlasti u sferi nacionalne bezbjednosti i odbrane.

– Istina o Ilovajsku, Debaljcovu, početku rata 2014. godine će biti otkrivena. Već u bliskoj budućnosti ljudi će saznati istinu. Niko nema namjeru ništa da krije. Odgovaraće i zvanična lica koja su donosila odluke, a tamo ništa nisu uradila, ili su sjedila skrštenih ruku – napisao je on.

Aparšin je naglasio da takva kazna očekuje one koji su umiješani u “predaju” Krima Rusiji.

Kako je saopštio sam Vladimir Zelenski, kad bude predsjednik Ukrajine on će uraditi sve da završi rat u Donbasu, ne koristeći silu. Po njegovom mišljenju, region se može vratiti pod kontrolu Kijeva uz pomoć pregovora u “normandijskom formatu” i “informacionim ratom”. U isto vrijeme, političar se usprotivio davanju specijalnog statusa Donbasa i odbacio ideju potpisivanja zakona o amnestiji za ustanike.

Pres-služba Zelenskog je naglasila da njegov štab ne priznaje referendum o ulasku Krima u sastav Rusije, ali dijalog sa Moskvom smatra neizbježnim.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision